• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Noodweer Hongarije houdt aan

hosszuretipatakMaandag 31 mei 2010 - Vanwege het noodweer in Hongarije gistermiddag is voor het eerst ook in Boedapest een beek zodanig overstroomt dat de straten daaromheen onder water kwamen te staan. In het 22ste district trad in Rózsavölgy de Hosszú réti beek buiten haar oevers. Een flink aantal families moesten hun huizen uit en zij werden opgevangen in een schoolgebouw. Ongeveer honderd woningen staan onder water. Ook is het water vervuild doordat er olie uit de opslag van een garagebedrijf is gelekt.

TengelicIn de regio Tolna, bij Tengelic, is door de wind en harde regen een stuk asfalt en vangrail van de vluchtstrook op van de snelweg M6 verzakt. Verwacht wordt dat de snelweg vanmiddag al weer begaanbaar is.

In grote delen van het land konden de rioleringen het water niet aan en vonden er verkeersongelukken plaats waardoor wegen moesten worden afgesloten en het verkeer werd omgeleid. Volgens het Hongaarse meteorologisch instituut zal ook deze week nog rekening gehouden moeten worden met zware onweersbuien, harde wind en zeer veel regen. Voor een aantal gebieden in Hongarije, zoals het noorden, oosten en midden van het land, is door dit instituut tot vanavond een alarmfase afgekondigd.

>>>> Bron en foto's:  MTI

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije