Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Zandzakken vanuit Nederland naar Hongarije

zandzak1-aDinsdag 1 juni 2010 - Al weken wordt Hongarije geteisterd door slechte weersomstandigheden die in verschillende delen van het land hebben gezorgd voor overstromingen en ook grote schade aan infrastructuur, landbouwgronden en gebouwen hebben toegebracht. De ergste problemen in het noorden lijken voorbij te zijn, hoewel de weersvoorspelling nog steeds niet gunstig is voor de komende dagen.

In het zuiden langs de benedenloop van de rivieren, waar het water nu naartoe stroomt, worden nog grote problemen verwacht. Dijken en rivierbeddingen worden verstevigd over een totale lengte van ongeveer 1500 kilometer en via radio en tv worden de in de uiterwaarden en dicht bij de rivieren wonende burgers opgeroepen om voorzorgsmaatregelen te nemen.

zandzak2-aEen van die adviezen is overigens het niet-hergebruiken van zandzakken omdat deze vervuild kunnen zijn. Er is relatief veel vervuild water in de rivieren terecht gekomen omdat reinigingsinstallaties het overvloedige water niet konden verwerken. Door de intensieve hulpoperaties zijn de zandvoorraden van Hongarije enorm geslonken. In een internationaal hulpverzoek dat Hongarije vorige week dinsdagavond liet uitgaan werd verzocht om extra zandzakken om de rivierbeddingen te verstevigen. Nederland leverde aan Hongarije daarop 100.000 zandzakken die vrijdag 28 mei in Boedapest zijn aangekomen. Naast Nederland hebben ook veel andere EU-lidstaten hulp aangeboden aan Hongarije zoals Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk.

>>>>  Bericht van Peter van der Bloemen, Nederlandse Ambassade Boedapest

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije