• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tisza piekt bij Szolnok

szolnokwater-aDinsdag 15 juni 2010 - Omdat het gisteren weer erg heeft geregend in Hongarije, gepaard gaande met enorme hagelbuien, is er op veel plaatsen weer kans op overstromingen. Vooral in het midden en zuiden van Hongarije in de stroomgebieden van de vele rivieren worden problemen verwacht. Zo ook bij Szolnok waar vanavond de Tisza naar verwachting een piek van 960 centimeter zal bereiken. Dit weekend werd besloten verschillende dammen in de waterreservoirs te sluiten en het regenwater daarin op te slaan.

Toch is dat geen garantie voor overstromingen van de Tisza. In Szolnok wordt de Tiszaparti-promenade al met zandzakken en folie beschermd omdat de steunmuren beginnen te lekken. Op een aantal plaatsen in de stad, zoals op de Városmajor-weg en de Zagyvapart zijn er grote watervlaktes onstaan.

Het noodweer van gisteren heeft in de oostelijke provincie Szabolcs-Szatmar-Bereg ook voor grote schade gezorgd. Bijna 2300 huizen en 100 openbare gebouwen zijn beschadigd. Rond de honderd mensen hebben hun huizen moeten verlaten omdat hun huizen onbewoonbaar zijn geworden en in een groot aantal dorpen en steden is de elektriciteit uitgevallen.
>>>> Bron:  Szolnok TV & MTI

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije