• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Onderzoek Roma-moorden afgesloten

Vrijdag 2 juli 2010 - De Hongaarse politie heeft het onderzoek in verband met de serie brute moorden op Roma in 2008-2009 op verschillende plaatsen in het land nu afgesloten, aldus hoofdcommisaris van politie József Bencze in een gesprek op de publieke tv-zender MTV. Bencze vertelde ook dat de Nationale Recherche alle vier de verdachten heeft aangeklaagd op grond van meerdere van tevoren beraamde moorden, diefstal, wapenmisbruik en vandalisme. Van de vier verdachten zijn via DNA sporen op de wapens er drie hoofdschuldigen aangewezen, de vierde is medeplichtige.

Verwacht wordt dat de voorbereidingen voor de rechtszaak binnen een aantal dagen zullen beginnen. De vier mannen uit het oosten van Hongarije, in de leeftijd van 28 tot 42 jaar, werden vorig jaar augustus in een bar in de stad Debrecen gearresteerd. Zij hebben negen zware criminele feiten op hun naam staan. Tussen juli 2009 en augustus 2009 zijn in wijken van kleinere steden in oost- en centraal-Hongarije negen keer Roma families aangevallen waarbij zes personen om het leven kwamen, waaronder een kind van vijf jaar oud.

>>>> Bron:  MTI

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije