Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Zeventig aanhoudingen bijeenkomst Magyar Gárda

vonagabor-aWoensdag 7 juli 2010 - Op de bijeenkomst op zondag 4 juli van de 'Magyar Nemzeti Gárda' (Hongaarse Volksgarde), de opvolger van de eerder verboden Magyar Garda, kwamen ruim 1000 aanhangers bij elkaar op het Erzsébet tér, vlak naast het Deák ter in het centrum van Boedapest. De politie heeft daarbij ongeveer zeventig personen aangehouden. Een groot deel was van plan om met flessen te gaan gooien. Echt zware delicten vonden er niet plaats, mede omdat de potentiele flessengooiers en de tegen de politie schreeuwende mensen voorafgaand aan de bijeekomst al door de politie eruit werden gepikt. Volgens de politie zijn er van de aangehouden personen een twintigtal opgepakt omdat zij luchtdrukpistolen en nepwapens bij zich hadden.

Woordvoerder Dóra Dúró van de Jobbik partij vindt dat het optreden van de politie twijfelachtig was, ze zouden zich zonder waarschuwing tussen de burgers hebben begeven en met granaten met paprikagas hebben gespoten terwijl de organisatie bezig was met de voorbereidingen van de inwijding van de nieuwe leden van de Gárda. Een aantal parlementsleden van Jobbik waren ook aanwezig, in hun speeches werd gezegd dat de huidige Fidesz-KDNP regering op dezelfde voet voortgaat als hun socialistische voorgangers in de afgelopen acht jaar.

>>>> Bron: MTI, Origo.hu

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije