Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hogere boetes bij verkeersovertredingen

birsagWoensdag 29 februari 2012 - Vanaf midden april 2012 gaan de verkeersboetes in Hongarije flink omhoog. Het kan zijn dat het nieuwe systeem later zal ingaan, omdat het wetsvoorstel nog niet is aangenomen door het parlement.


De boetes gaan niet alleen omhoog, er komen nu ook vastgestelde tarieven. Een agent die bij overtreding een chauffeur beboet, kan dus niet meer na wat onderhandelen een ander bedrag uitschrijven. Lager kan niet meer, maar hoger ook niet.

Een foutje maken tijdens het auto rijden, of een drupje alcohol in je bloed, gaat een zeer dure grap worden, als dat het al niet was. Meteen ter plaatse betalen is goedkoper dan dat je te laat betaalt, de boete kan dan tot wel drie keer zo hoog worden. Doel van de strengere regels en de hogere boetes is de verkeersveiligheid te verbeteren. En inderdaad, daar kunnen veel Hongaarse automobilisten nog wel eens voor op cursus. Voor alle soorten gemotoriseerde voertuigen worden de boetes verhoogd, ook voor bijvoorbeeld watervoertuigen.

Een overzicht van de boetes staat op de website van de Hongaarse regering. Zodra we een Engelstalige of Duitstalige versie vinden, zullen we die publiceren.

>>>> Overzicht verkeersboetes - Kormány.hu

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije