Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Meer grensovergangen tussen Hongarije en Slovenië

mshtr-klDinsdag 14 januari 2014 - Tot 2020 zullen er zes extra grensovergangen tussen Slovenië en Hongarije bijkomen. De Hongaarse premier Viktor Orbán en de premier van Slovenië Alenka Bratusek tekenden daarvoor op vrijdag 10 januari een intentieverklaring. De bouw van de grensovergangen en de ontwikkeling van de nieuwe infrastructuur worden betaald uit het Europese budget 2014-2020.


fkmshtrOp dezelfde dag openden beide premiers ook de nieuwe weg tussen de twee Hongaarse dorpen Felsőszölnök en Kétvölgy die deels over Sloveens grondgebied loopt. Het plan voor deze weg, die de oude route van 24 kilometer via Szentgotthárd tot 5 kilometer heeft verkort, stamt al uit 1998. Ondanks dat de nieuwe weg voor de bewoners in deze regio voordelen biedt, was er veel weerstand omdat die door een bijzonder natuurgebied werd aangelegd. Deze regio maakt deel uit van het Nationaal Park Őrség. Jarenlange procedures en rechtszaken vertraagden de bouw. Nog steeds is niet duidelijk of de weg eigenlijk wel officieel geopend had mogen worden, omdat nog niet alle rechtzaken zijn afgerond.

>>>> Bron: diverse media

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije