Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tanken bij MOL? Goed opletten!

mlktWoensdag 23 juli 2014 - Al vaker kregen we berichten binnen over de wisseltrucs met betalingen met contant geld bij de bezinestations van het Hongaarse MOL, je zou dus denken dat afrekenen met een betaalpasje na het tanken een betere optie is. Toch blijkt het personeel van MOL nog een andere truc te hanteren. De Nederlandse Foppe Vroom zag op zijn bankrekening dat het door hem betaalde bedrag bij een tankstation vlak over de Oostenrijkse grens nog geen tien minuten later nog eens was afgeschreven.

Foppe reed rond 20 juni naar het Roemeense Constanta om daar een vracht kinderkleding te brengen voor de straatkinderen in die stad. Hij gooide bij het MOL benzinestation over de zijn tank vol met diesel en kocht een autobaanvignet en reisde daarna verder naar Constanta. Toen hij de dubbele afschrijving zag (op 70 cent na hetzelfde bedrag als dat hij betaalde), deed hij navraag bij zijn bank en daar werd hem verteld dat ze al vaker gehoord hadden dat Nederlanders die bij MOL tankten hetzelfde was overkomen. Hoe het MOL personeel deze truc uitvoert is niet duidelijk.

De vraag is nu, hoe krijgt Foppe zijn geld terug? Wie heeft hetzelfde meegemaakt en kan hem adviseren hoe dit aan te pakken? Een brief schrijven vanuit Nederland lijkt een mogelijkheid, maar of die beantwoord zal worden is niet zeker. Een advocaat inhuren voor dit 'kleine' bedrag (ongeveer 90 euro) is ook geen optie. Wie weet raad?

Stuur een mailtje naar: . De mails worden doorgestuurd aan Foppe Vroom.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hung├íria Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije