Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Groei Budapest Airport, nieuwe voertuigen van Mercedes

bairmerc-klVrijdag 28 november 2014 - Ook dit jaar doet het Hongaarse vliegveld Liszt Ferenc Airport het weer goed. Tot en met oktober maakten ruim 7% meer passagiers dan vorig jaar gebruik van dit vliegveld, en de verwachting is dat in december de teller op 9 miljoen passagiers komt te staan. Deze week werd met een show van verschillende soorten voertuigen op het oude vliegveld van Boedapest (Ferihegy 1) ook gevierd dat Budapest Airport en Mercedes-Benz Hungária een contract tekenden waardoor het bestaande verouderde autopark van het vliegveld stapsgewijs wordt vervangen door voertuigen van Mercedes.

Alle nieuwe personenauto's, busjes, vrachtwagens, brandweerauto's, ambulances, sneeuwschuivers en andere voertuigen die nodig zijn om het vliegveld te runnen (in totaal 250 stuks) zullen door Mercedes worden geleverd. Het bedrijf krijgt volgens een bericht van MTI daardoor veel ruimte om zichzelf op het vliegveld te kunnen promoten. 

Een week geleden kwam ook het bericht naar buiten dat, met gebruik van Europese subsidies tussen 2014-2020, geld vrijkomt om het vliegveld eindelijk via het spoor te verbinden met de stad. De huidige spoorlijn loopt enkel tot aan Ferihegy 1 dat al een tijd gesloten is voor passagiersvluchten en nu voornamelijk voor vrachtverkeer gebruikt wordt. Wanneer de spoorlijn wordt doorgetrokken naar Liszt Ferenc Airport is nog niet bekend gemaakt.

>>>> Bron: diverse media/MTI

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hung├íria Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije