Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

MÁV wint Brunel Award in Amsterdam

mavmagl-klDonderdag 16 oktober 2014 - De Hongaarse spoorwegmaatschappij MÁV Zrt. was een van de prijswinnaars op de driejaarlijkse conferentie van de Watford Group die deze week in Amsterdam werd gehouden. De MÁV kreeg de Brunel Award voor de renovatie van de al bestaande stations met nieuwe duurzame voorzieningen en de bouw van nieuwe stations op het spoortraject Boedapest-Újszász.

mavburnDe Brunel Awards worden één keer in de drie jaar uitgereikt door de Watford Group en de UIC (Union International de Chemin de Fer) en zijn bedoeld als aanmoedingsprijs op het gebied van spoorwegarchitectuur en design. Dit jaar werd de conferentie in Amsterdam gehouden en georganiseerd door ProRail en de NS. De prijsuitreiking vond op 15 oktober plaats in de Zuiderkerk. De Watford Group is in 1963 opgezet door Britse, Nederlandse en Zweedse spoorwegingenieurs en sinds 1985 worden de Internationale Brunel Awards, die vernoemd zijn naar de Britse ingenieur en architect Isambard Kingdom Brunel (1806-1859), uitgereikt.

Volgens het juryrapport zijn de twee, eerst nog apart van elkaar ingestuurde, Hongaarse projecten als één weldoordacht project te bekijken. De renovatie en herinrichting met duurzame en energiebesparende voorzieningen van de oude stations en de nieuwe op de begin twintigste-eeuwse Hongaarse bouwstijl geïnspireerde stations sluiten mooi op elkaar aan en vormen samen één geheel. De jury stond dit jaar onder voorzitterschap van de Nederlandse rijksbouwmeester Frits van Dongen.

>>>> Meer achtergronden over de prijswinnende projecten: Cataloque 12th Brunel Awards Amsterdam 2014

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije