Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Opknapbeurt M0 gaat vooralsnog niet door

Woensdag 10 september 2014 - Uit het niets kwam in de eerste week van september het bericht naar buiten dat de opknapbeurt van de ringweg M0 aan de zuidzijde van Boedapest wordt uitgesteld. Volgens het Ministerie van Nationale Ontwikkeling is er toch geen geld om de plannen, die in het begin van deze zomer nog groots werden aangekondigd, uit te voeren. De deadline voor aanbestedingen was half augustus en het zag er naar uit dat, wederom, het bouwbedrijf Közgép Zrt. de klus binnen zou gaan halen.

Het Ministerie liet weten dat het budget, uit Europese fondsen, niet meer toereikend is. Het project moet dus worden doorgeschoven naar een nieuwe ronde Europees geld (2014-2020). Voorafgaand aan de aanbestedingsprocedure had dat toch al duidelijk moeten zijn. In verschillende Hongaarse media, waaronder het dagblad Népszabadság, wordt nu gewezen naar een mogelijk conflict tussen premier Viktor Orbán en zijn oude kameraad Lajos Simicska, eigenaar van Közgép Zrt. die ook veel media- en reclamebedrijven in handen heeft en al vanaf het begin betrokken is bij de financiering van de Fidesz. Sinds 2010, toen de Fidesz weer aan de macht kwam, heeft Simicska al meerdere grote bouwopdrachten, die grotendeels uit Europees geld werden gefinancierd, binnen weten te halen. De Europese Commissie onderzoekt momenteel middels inbreukprocedures hoe bepaalde wegenbouwprojecten in Hongarije zijn verlopen, het kan dus ook zijn dat de Hongaarse regering zeer voorzichtig is in haar beslissingen en op voorhand liever een stapje terug doet.

>>>> Bron: diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije