Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Ruzie in de tent

kl-simics-1Vrijdag 26 september 2014 - De laatste maanden zijn er toenemend berichten over ruzie tussen premier Viktor Orbán en Fidesz oligarch Lajos Simicska. Heel veel is onduidelijk, maar dat er iets rommelt, lijkt wel zeker. Simicska was een van de studenten die eind jaren 80 aanwezig was bij de oprichting van Fidesz. Begin jaren 90 was hij het financiële brein achter de jonge en toen nog links-liberale partij.
Hij bedacht onder meer dat je de kapitale panden die de nieuwe democratische partijen gratis van de staat hadden gekregen veel beter op de markt kon verkopen. Maar hij heet ook betrokken te zijn geweest bij allerhande meer obscure manieren om partijgelden te verkrijgen (de vermeende en beruchte 60-40 steekpenningen overeenkomst tussen de MSZP en Fidesz) en door te sluizen naar partij-, bedrijfs- en privé-rekeningen. Onder de eerste regering Orbán tussen 1998 en 2002 diende hij ook nog eens een tijdje als hoofd van de nationale belastingdienst, wat natuurlijk wel handig uitkwam voor een man met dergelijke talenten.

>>>> Lees verder: Kuifje in Hongurië - Ruzie in de tent

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije