Orsolya Szijjártó nieuwe Hongaarse ambassadeur in Nederland

Woensdag 8 oktober 2014 - Op de onlangs gehouden Meet & Greet bijeenkomst op de Nederlandse residentie in Boedapest heeft de nieuwe ambassadeur voor Hongarije in Nederland zichzelf voorgesteld en gesproken over de invulling van haar nieuwe functie. Orsolya Szijjártó (geen familie van de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó) vervangt de in september vertrokken ambassadeur Gyula Sümeghy.

oszijjOrsolya Szijjártó is een van de nieuwe ambassadeurs in een lange rij die vanaf nu zittende ambassadeurs zullen vervangen. In de Hongaarse media werd zij begin augustus al, nog voor het officiële aantreden van de nieuwe buitenlandminister Péter Szijjártó, genoemd als nieuwe ambassadeur in Nederland. Minister Szijjártó liet begin oktober weten dat driekwart van de Hongaarse ambassadeurs in een jaar tijd vervangen zal worden en dat er veel meer economisch attachés op buitenlandse posten zullen komen.

Tijdens deze businessmeeting op de residentie trad ook Elzo Molenberg naar voren, hij is opnieuw in functie op Nederlandse ambassade. Elzo Molenberg leidde de Economische Afdeling van de ambassade van juli 2007 tot juli 2011 en is nu plaatsvervangend Chef de Poste en hoofd van de Economische, Culturele en Politieke afdeling.

Meer over deze bijeenkomst, over Orsolya Szijjártó en over Elzo Molenberg en de geplande activiteiten voor 2015-2016 valt te lezen in het verslag op Budapest Business Journal:

>>>> BBJ.hu - New diplomats to strengthen Hungarian and Dutch business ties


Foto rechts: Inventio Consulting

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije