In herinnering Robert Milders

rm-azw-abklVrijdag 31 augustus 2012 - „Behalve dat Ellen en ik hier tijdelijk mogen wonen, is deze residentie bedoeld als huis voor alle Nederlanders hier in Hongarije. Wees hier welkom en voel je thuis."

De in de nacht van 18 augustus in zijn slaap overleden ambassadeur Robert Milders (64) sprak deze woorden in zijn speech tijdens een bijeenkomst op de residentie in Boedapest. Precies dat typeerde hem. Openheid en betrokkenheid: een open huis, een mensenbinder. Hij zag je, hij wilde weten wie je was.

 

 

Ik denk dat die belangstelling voor en interesse in de ander kenmerkend was voor hem. Laten we die houding overnemen en Robert zo laten voortleven. De nieuwsgierigheid naar de ander is een leidraad voor ons leven.

Honderden mensen waren in Den Haag aanwezig op de herdenkingsbijeenkomst voor Robert Milders die zaterdagmiddag 25 augustus werd gehouden in Sociëteit De Witte. De crematie vond eerder die dag in besloten kring plaats. Zijn vrouw Ellen Milders sloot de bijeenkomst in Den Haag dankbaar af: 'We zijn hier niet bij elkaar gekomen om te treuren over de toekomst, maar om te vieren dat Robert er was!

Ook namens de makers van Hongarije Vandaag, dank je wel Robert.

Ellen, ik wens je veel kracht en geluk om het leven voort te zetten in jullie gezamenlijke geest.

Tom de Smet

 

>>>> Herdenkingsbijeenkomst voor de Nederlandse gemeenschap

In Boedapest wordt op vrijdag 7 september aanstaande van 14.30 – 16.30 uur voor de Nederlandse gemeenschap de gelegenheid geboden om ambassadeur Milders te herdenken in een herdenkingsbijeenkomst op de Nederlandse residentie.

>>>> Adres: Mátyás Király u. 32., 1125 Boedapest

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije