• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Grafschenders Kaposvár en Putnok gearresteerd

grptDinsdag 16 oktober 2012 - De twee daders die in juli dit jaar op de Joodse begraafplaats in Kaposvár ruim vijftig graven vernielden zijn begin vorige week opgepakt door de politie en verhoord. De mannen zijn 22 en 23 jaar oud. De politie liet weten dat de mannen na het overmatig drinken van sterke drank op het idee kwamen om de graven te vernielen.

Een soortgelijke zaak loopt er in het stadje Putnok, in het noordoosten van Hongarije. Daar werden ook ruim 50 graven op de Joodse begraafplaats vernield in een periode van een paar weken van eind augustus tot begin september. Net zoals in Kaposvár was er voor degene die de recherche de tip kon geven die naar de daders leidde, een beloning van 100.000 forint uitgeloofd. In beide gevallen wist de recherche door eigen onderzoek de daders te vinden. Op de begraafplaats van Kaposvár hadden de daders in de modder hun voetsporen achtergelaten. In Putnok hebben verschillende getuigen verklaringen afgelegd.

In Putnok gaat het om vier jonge mannen, die zo blijkt uit het eerste verhoor, het als vermaak beschouwden. Dat ook zij ruim 50 graven vernielden, doet vermoeden dat ze de grafschending van Kaposvár wilden immiteren.

   
>>>> Bron:  diverse media

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije