• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Hongaars Ministerie veroordeelt grafschending Kaposvár

Woensdag 25 juli 2012 - In een verklaring van het staatssecretariaat voor Religieuze, Ethnische en Maatschappelijke Zaken, onderdeel van het Ministerie van Nationale Bronnen, is de beschadiging van graven op de Joodse begraafplaats in Kaposvár scherp veroordeeld. In de nacht van 21 op 22 juli werden daar stenen zerken van 57 graven, waaronder 250 mensen begraven liggen, vernield.

Een dag eerder hadden de burgemeester van Kaposvár en de voorzitter van Provinciale staten al hun verontwaardiging uitgesproken. Burgemeester Károly Szita noemde het een schande voor de stad. Hoofd van de Joodse gemeenschap in Kaposvár, László Róna, gaat uit van een door raciscme gemotiveerde daad, mede omdat vooral de zerken die goed zichtbaar zijn vanaf de straat die langs de begraafplaats loopt, beschadigd zijn. De daders wilden dus duidelijk laten zien waar het hen om te doen ging. Omdat er twee verschillende voetafdrukken zijn gevonden rond de graven is de politie nu op zoek naar twee vermoedelijk daders. De provincie heeft een beloning uitgeloofd voor degene die de politie de tip kan geven die naar de daders leidt.

>>>> Foto's van de vernielingen op: Volkskrant.nl

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije