• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Standbeeld Wallenberg in Boedapest besmeurd

rwWoensdag 23 mei 2012 - Dinsdagmorgen ontdekte een groep joodse toeristen uit New York tijdens een rondleiding door Boedapest, dat het standbeeld van Raoul Wallenberg aan de Szilágyi Erszébet fasor besmeurd was met bloed en dat er afgehakte varkenspoten aan het beeld waren vastgemaakt. De daders zijn onbekend, de politie heeft tot nu toe ook nog geen onderzoek ingesteld.

Volgens de berichtgeving in Magyar Narancs, die als eerste krant er melding van maakte, bleek het ook lang te duren voordat de gemeentelijke openbare dienst van het tweede district iets met de melding ging doen. Tegen de avond was het standbeeld nog steeds niet schoongemaakt. Vandaag liet het district weten ook niet verantwoordelijk te zijn voor de schoonmaak, omdat het terrein waarop het standbeeld staat in bezit is van de hoofdstad.

   
>>>> Bron:  diverse media

Vorige week werd een biografie van Wallenberg gepubliceerd in Zweden. Meer over dat boek en de daarin beschreven nieuwe gegevens over Wallenberg leest u op: Szia.nl

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije