• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Autoongeluk op snelweg, János Lázar licht gewond

ljWoensdag 24 oktober 2012 - Bij een botsing woensdagmorgen op de M5 vlakbij de stad Kecskemét was een minibus betrokken waarin János Lázár, Staatsecretaris van het Kantoor van de Premier, zat. De vrouwelijke bestuurder van de personenauto is ter plekke aan haar verwondingen overleden. Over de toestand van Lázár is nog weinig bekend.

Het bericht over het ongeluk werd vanmorgen door de woordvoerder van het hoofdbureau van politie van de provincie Bács-Kiskun bekend gemaakt. Lázár zat in een minibus op weg naar Boedapest. Een Hongaarse nieuwsite meldde vanmorgen dat János Lázár ook gewond zou zijn, maar een regeringswoordvoerder liet zich daar vanmorgen vroeg nog niet over uit. Later in de ochtend bevestigde het persbureau MTI dat Lázár en de chauffeur van het busje met lichte verwondingen naar het ziekenhuis zouden zijn gebracht.

>>>> Foto's op ATV.hu

>>>> Meer foto's op: FNGaleriaHir24.hu

Update 25 oktober 2012:

Inmiddels heeft de regering een verklaring uit doen gaan, waarin János Lázár, ook namens de chauffeur, de familie van de overleden vrouw (36 jaar) condoleert en zegt dat hij de familie zal bezoeken en ondersteunen. Lázár is nog niet in het openbaar verschenen en er zijn ook geen foto's van hem gepubliceerd.

Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk is nog gaande, maar de Hongaarse media berichten nu al over de vermeende schuld van de chauffeur en dat hij een gevangenisstraf tegemoet kan zien.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije