Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Treinbotsing tussen Galgaguta en Acsa-Erdőkürt

Maandag 17 augustus 2015 - Bij de botsing van twee stoptreinen even ten zuiden van Nógrádkövesd, ongeveer 60 kilometer ten noordoosten van Boedapest, zijn zondagmorgen 21 passagiers gewond geraakt. De meeste van hen liepen kneuzingen op, twee andere personen, waaronder een machinist, zijn zwaarder gewond. De twee treinen reden tegen elkaar op omdat een van de machinisten om onduidelijk redenen niet had gewacht op een plek waar de treinen elkaar zouden passeren. Het ongeluk gebeurde kort na half negen in de ochtend.

Op de route van Balassagyarmat naar Aszód ligt enkelspoor, treinen passeren elkaar normaal gesproken op tussenliggende stations. De trein uit Aszód had vertraging omdat die gewacht heeft op de aansluiting met de trein van Boedapest naar Hatvan. In plaats van elkaar zoals gebruikelijk te passeren bij Nógrádkövesd werd afgesproken dat te doen bij het zuidelijker gelegen onbemande station Acsa-Erdőkürt. Waarom de machinist toch niet op deze passeerplaats op de trein vanuit Balassagyarmat heeft gewacht is onduidelijk, een politieonderzoek is gaande. De twee machinisten kregen elkaar in het oog toen ze nog rond de 60 kilometer per uur reden, na het gebruik van de noodrem botsten de twee treinen met ongeveer 20 kilometer per uur tegen elkaar aan.

>>>> Bron: MTI

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije