Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

RAPrally naar Budapest - oude barrels voor het goede doel

RAP  rallyVrijdag 28 augustus 2009 - Zaterdagmorgen 29 augustus vertrekken van het Stadionplein in Amsterdam de 15 equipes met 38 deelnemers voor een zevendaagse rally en puzzeltocht voor studenten en young professionals door Midden-Europa. Vanaf 9.30u is iedereen van harte welkom op het terrein voor het Olympische Stadion om de deelnemers aan te moedingen.

 

Het startschot wordt gegeven door televisiepresentatrice Suzanne de Jong (autoprogramma De Grote Beurt). De organisatie is in handen van Heerengenootschap R.A.P. uit Amsterdam, het genootschap voor de ondernemende student. De rally is een korte "Challenge"-rit: oude wagens wordt de tocht getracht te voldoen die bij aankomst in Budapest, Hongarije verkocht worden voor het goede doel. De deelnemers vliegen daarna weer naar huis. Om 10.00 uuur precies wordt het startsein gegeven en na een rondtocht door Amsterdam wordt de echte reis aangevangen, over de A10 richting Berlijn.

Opbrengsten gaan naar een tehuis van Time-Out voor Poolse straatkinderen, de 2e etappe van zondag gaat van Berlijn naar het Poolse dorp Przezdziedza, aan de voet van het Reuzengebergte waar Time-Out aan het bouwen is. Het dorpje ligt in één van de mooiste natuurgebieden van Polen, en het Time Out centrum zal de Poolse straatkinderen nog jarenlang een plezier geven waar zij anders geen mogelijkheid voor zouden hebben gehad.

Deelnemers helpen hier maandag aan het bouwen van hutten, het opknappen van een zolder en het plaatsen van een keuken. Maandag gaat de rit verder via Slowakije naar Hongarije om hier op vrijdagavond 4 spetember aan te komen. Zaterdag vindt de verkoop van de wagens plaats. De rit gaat zoveel mogelijk langs lokale wegen om de deelnemers te laten genieten van de landen waardoor zij heen reizen. RAPrally is er trots op dat zij een steentje mogen bijdragen aan het Time Out project ( www.time-out-in-polen.nl) en beseffen dat zij in een bijzondere positie verkeren een week lang een mooie ervaring op te doen door het rijden van de rally en het meehelpen aan het project.

 

Programma:

29 Augustus Zaterdag - vertrek - Etappe 1: Amsterdam - Berlijn
30 Augustus Zondag - Etappe 2: Berlijn - Time Out
31 Augustus Maandag - Etappevrije dag: Time Out
1 September Dinsdag - Etappe 3: Time Out - Krakau
2 September Woensdag - Etappe 4: Krakau - Zakopane
3 September Donderdag - Etappe 5: Zakopane - Bratislava
4 September Vrijdag - Etappe 6: Bratislava - Boedapest
5 September Zaterdag - Autoverkoop: Boedapest
6 September Zondag - terugvlucht uit Boedapest

 

>>>> Auteur: Nagy Jen?

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije