Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Fiets naar je Werk campagne

Bringázz a Munkába – Fiets naar je WerkZondag 13 september 2009 - Vanaf woensdag 16 september is het weer zover: de herfsteditie van de BAM (Bringázz a Munkába - Fiets naar je Werk) gaat van start. Een maand lang duurt de actie en deelnemers zullen ten minste 7 maal naar hun werk moeten fietsen. Onder hen die dit hebben volbracht worden cadeau's verloot. Aan de BAM kan men individueel deelnemen of in groepjes van maximaal 5 personen. Registreren kan men op www.bringazzmunkaba.hu website, en hier kan men ook de voortgang en resultaten noteren.

 

Het Hongaarse Ministerie van Milieu en Waterstaat (Környézetvédelmi és Vizügyi Miniszterium - KvVM) wil met de door hen geïnitieerde campagne er op wijzen hoe belangrijk het fietsen is voor het verkeer in de stad. "Hoe meer fietsers, hoe minder opstoppingen" zegt minister Szabó Imre  van het organiserende ministerie bij de opening van het nieuwe seizoen. Volgens hem zijn de mederwerkers van het ministerie actieve deelnemers aan de actie BAM.

Staatssecretaris van het Ministerie van Communicatie en Energie, Olah Lajos, meldde het bestaan van subsidies voor het ontwikkelen van fietsvriendelijke werkplekken, maar ook voor grotere projecten voor het fietsvriendelijker maken van dorpen en steden. "Met het fietsen maken we de stad leefbaarder, en letten we beter op onze omgeving en milieu", aldus de staatssecretaris.

De organisatoren zoeken naar dat bedrijf waar relatief de meeste medewerkers zich op de fiets van huis naar werk begeven. In vijf verschillende categorieën worden de bedrijven ingedeeld. Ook is er de wedstrijd tussen de bedrijven in de diverse branches, dus de meest fietsende bank of consultancybedrijf.

Diverse bijcampagnes worden gevoerd, om het fietsen bij zo veel mogelijk verschillende doelgroepen te stimuleren. Met medewerking van de Hongaarse spoorwegen, de MÁV-START Zrt komt de campagne "Fiets en Trein" van start en kunnen de met de trein afgelegde kilometers bij de resultaten op de website noteren. Met "Fiets in Rok en Pak" wil de organisatie duidelijk maken dat fietsen een natuurlijke zaak is, waarvoor je je niet in aparte kleding hoeft te hijsen. Gewoon in pak op de fiets naar je werk is de boodschap. "Fiets naar de Universiteit" wil tonen welke universiteit, hogeschool of faculteit het meest fietsend is.

Op 19 september is een groot gedeelte van Boedapest afgesloten, in het kader van de Europese Autovrije Dag. Op de Andrássy út zijn er activiteiten rond de BAM, onder andere kan men videoboodschappen versturen, uiteraard met fietsen als thema.

 

>>>> Meer informatie: www.bringazzmunkaba.hu

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije