• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Winterweer geeft overlast en stroomuitval

elektrapaalVrijdag 3 december 2010 - Zware sneeuwval in het westen van Hongarije heeft vanmorgen voor veel verkeersproblemen gezorgd. Vooral in de provincie Zala is er moeizaam te rijden op de wegen en het bus- en treinverkeer hebben te maken met vertragingen. De verschillen tussen de verschillende Hongaarse regio's zijn groot, in een aantal gebieden valt veel sneeuw, in andere juist regen of ijzel. Waar de sneeuw snel dooit en het veel regent zijn overstromingen ontstaan.

Voor de namiddag is er nog meer sneeuw voorspeld, met mogelijk ook sneeuwstormen. In het westen kan er rond de 30 centimeter vallen, in het noordwesten tegen de 15 centimeter. Hoewel het dit weekend droog wordt blijft het koud met ochtendtemperaturen tussen de -5 en -15. In het oosten en zuidoosten van Hongarije komt de temperatuur boven het vriespunt tot rond de 8 graden.

In de provincie Szabolcs-Szatmár-Bereg en Hajdú-Bihar zitten nog mensen zonder stroom, in vele gebieden in die provincies viel de stroom uit omdat er eergisteren door de sneeuwstormen en ijzel bomen op elektriciteitsleidingen vielen. Vorige week zaterdag gebeurde hetzelfde in de provincies Fejér en Esztergom-Komárom. Toen kwamen zestienduizend mensen zonder stroom te zitten. In Szabolcs en Hajdú zijn de meeste dorpen en steden weer van stroom voorzien. Vanaf woensdagavond zaten rond de tienduizend mensen zonder stroom, gisteren en vandaag zijn de meeste daarvan weer van stroom voorzien. Verwacht wordt dat vanavond of morgen ook de laatste vierhonderd stroomverbruikers weer op het net zijn aangesloten.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije