• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Netwerk pedofielen opgerold in Újpest

pedo-ring-aDinsdag 15 november 2011 - In Boedapest is eind vorige week een internationaal pedofielennetwerk opgerold. Vandaag maakte de politie van Boedapest dat bekend. Er zijn meerdere Hongaarse mannen opgepakt. In het stadsdistrict Újpest zijn in een woning video's, CD's en foto's gevonden met belastend materiaal.

In het voorjaar kwam de zaak aan het rollen toen het een onderwijzer van een school opviel dat een van de leerlingen blijkbaar veel geld te besteden had. De jongen kreeg in ruil voor sex behalve geld ook zaken als kleding en DVD's van de man die in de bewuste woning in Újpest woont. Als de jongen, veertien jaar, ook nog andere jongens meenam kreeg hij meer geld.

In de woning van de man kwamen zowel Hongaarse als buitenlandse mannen voor sex met jonge jongens. De bewoner regelde de afspraken en de jongens. Sommige van de jongens waren jonger dan veertien jaar. Ook werden ze regelmatig op pad gestuurd naar andere mannen, de bewoner van het huis ging dan met ze mee. Om hoeveel slachtoffers en daders het gaat is nog niet bekend gemaakt. De daders die zijn opgepakt blijven in voorarrest.

>>>> Bron: Persbericht Politie Boedapest

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije