Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Archief

Holland Tsunami in Nederland!

Affiche Holland TsunamiHolland Tsunami is een theatrale mockumentary over het verdwijnen van Nederland. Een ‘what if’ scenario. Nederland komt onder water te staan. Uitgerekend Hongarije biedt hulp aan de ongelukkige Hollanders. De Nederlanders worden geëvacueerd en moeten een nieuw bestaan zien op te bouwen in Hongarije. Hoe reageren Hongaren op de komst van de vrijdenkende en veeleisende Nederlanders? Doordat de Nederlanders nu in een afhankelijke positie zitten, zijn de rollen omgedraaid.
De in het voorjaar en zomer van dit jaar al in Hongarije met groot succes gespeelde voorstelling 'Holland Tsunami' gaat nu ook in Nederland op toernee!


Speellijst

   plaats theater 
november    
 6  Haarlem  Toneelschuur
 11 t/m 15  Amsterdam  Theater Bellevue
 18 t/m 22  Amsterdam  Theater Bellevue
 27 t/m 29  Utrecht  Theater Kikker
 december  plaats  theater
 5-6  Den Haag   Korzotheater
 9  Alkmaar  Theater Provadja
 11  Dordrecht  Kunstmin
 12  Goes  Podium 't Beest
 13  Tilburg  De Nieuwe Vorst

Voor meer informatie en boekingen:

Alles voor de Kunsten
Meeke Beumer/Wilma Kuite

Hemonylaan 24, 1074 BJ Amsterdam

020 4235826
/ www.spaceworld.nl

Lees over Holland Tsunami in: lees meer
 


Wat gebeurt er als Nederland een probleemgebied wordt? Hoe reageren de Hongaren op de komst van de vrijdenkende en veeleisende Nederlanders? Doordat de Nederlanders nu in een afhankelijke positie zitten, zijn de rollen omgedraaid. Kan Hongarije deze kans aangrijpen en meer respect afdwingen in Europa? Lukt het de Nederlanders om te integreren in Oost Europa?
 
‘We staan voor een Europese reddingsoperatie die zijn weerga niet kent. Wij moeten in een maand tijd een volledige evacuatie voor elkaar krijgen van 16 miljoen mensen. Dit betekent meer dan 170.000 mensen per dag. Daarnaast blijft het probleem dat we niet weten waar we ze moeten laten, aangezien maar één land bereid is Nederlanders op te vangen. Zeker omdat de kans gering is dat men ooit terug zal keren naar het land van herkomst.’ Uit: weblog www.dangerzone.nl

Holland Tsunami vertelt het verhaal van vertrek, reis en aankomst. De voorstelling belicht de wederzijdse verwachtingen, de eerste indrukken en de nabije toekomst van de twee volkeren-in-fusie. Het publiek bevindt zich op een station. Wat betekent het om een vluchteling te zijn? Klopt het dat je pas echt kunt beseffen wat je hebt als je het verliest? In de Hongaarse versie van de voorstelling, die in maart 2008 in Boedapest in première ging, lag de nadruk op het opvangen en verwelkomen van de 16 miljoen Nederlandse vluchtelingen. De reacties, adviezen en vragen van het Hongaarse publiek zijn vastgelegd op video en worden nu aan het Nederlands publiek getoond. Met behulp van deze videoboodschappen probeert Space het Nederlands publiek te troosten, maar ook voor te bereiden op de aanstaande ramp, de identiteitscrisis die hiermee gepaard gaat en de inburgering in hun nieuwe thuisland. Het publiek vertegenwoordigt de Nederlandse bevolking en doet actief mee.

Door in te zoomen op dit gefantaseerde rampscenario legt SPACE de ziel van de twee landen bloot. Holland Tsunami is een kijkoperatie over nationale identiteit en de angst om die te verliezen. De voorstelling behandelt zaken als het imagoprobleem van de nieuwe EU landen en de zelfingenomenheid van het Westen op een luchtige en poëtische manier. Deze complexe thema’s worden teruggebracht tot menselijke proporties. 

Gaat u maar rustig slapen”

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije