Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Archief

Tweede editie Boedapest aan het IJ - De passie van de Poesta - 1 juni 2008

Boedapest aan het IJ 2008Advertorial - Op zondag 1 juni wordt in de Amsterdamse Cultuurhuis ‘Diamantslijperij’ een Hongaars wijn- en cultuurfestival met verrassende wijnen gehouden. Er zullen ruim vijftig Hongaarse wijnen worden gepresenteerd door verschillende Hongaarse wijnimporteurs.
Het festijn begint om 14.00 uur. Om 20:00uur wordt het 2e Nederlandse kampioenschap Hongaars tafeldansen gehouden. De Nederlandse Kampioen van 2007 zal hier haar titel verdedigen.  

Tijdens de proeverij zal importeur 4-Trading de Bubbels van Boedapest schenken. Wat de Fransen ‘champagne' noemen, noemen de Hongaren ‘peszgö': witte wijn die een enkele jaren in kalksteengrotten heeft gerijpt en met dubbel gist op de fles is gegaan.
In de Bubbelbar kunnen zeven mooie sprankelende mousserende wijnen uitgebreid worden geproefd.

In de proeflokalen staan ruim vijftig Hongaarse wijnen gemaakt van Hongaarse en internationale druivenrassen (Kékfrankos, Blauwe Portugeeser, Juhfark, Irsai Olivér, Muscat Lunel, Fürmint, Kéknyel ü, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot) klaar.
Ook de beroemde Egri Bikavér en de Tokaji Aszú zijn aanwezig.

Terras achter de Schreierstoren in 2007Voorts kan kennis worden gemaakt met vele soorten onweerstaanbare Hongaarse worsten, kolbász, en delicatessen van Kadarka, de Hongaarse delicatessen winkel uit de Daniel Stalpertstraat in Amsterdam.

Naast een uitgebreid buffet met Hongaarse hapjes en specialiteiten, zullen Marta en Klaas met Kürt?skalács, deegrollen met een zoete of pittige smaak, gegrild op metalen pennen klaarmaken.

De Hongaarse band GOULASH EXOTICA speelt een mix van Hongaarse zigeunermuziek en westerse stijlen. Zij toeren momenteel door Nederland met optredens in onder meer de Melkweg in Amsterdam. De beroemde Hongaarse DJ Lecsó zal voor de muzikale omlijsting zorg dragen. 

Tafeldansen
In Hongarije is het tafeldansen een traditie die hoofdzakelijk door vrouwen wordt beoefend. De heren mengen zich alleen tussen het gewoel in de vorm van kelners die de deelneemsters zo snel mogelijk van de tafels willen halen.

Om 20:00uur wordt het 2e Nederlandse kampioenschap Hongaars tafeldansen gehouden. De Nederlandse Kampioen van 2007 zal hier haar titel verdedigen.
Duurzaamheid en originaliteit zorgen voor punten en kwalificatie. Uiteraard zijn er mooie prijzen voor de kampioenen.

>>>> Datum Zondag 1 juni vanaf 14.00 uur 
>>>> Locatie Cultuurhuis Diamantslijperij
Asschergebouw Tolstraat 129 1074 VJ Amsterdam  
>>>> Prijs  € 10,-, hiervoor wordt voor € 5,- bonnen verstrekt voor de proeverij  
>>>> Meer info   
Gerrie Bezuijen 06 - 51 11 94 22
Ferenc Gal 06 - 55 33 31 51
 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije