• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Inventarisatie samenwerking tussen Hongarije & Noord-Brabant

HU-NB Vlag TdSDinsdag 7 oktober 2008 - Nederlands-Hongaarse samenwerking voor een eigen Hongaarse kaas-cultuur.
In het kader van een nieuw samenwerkingsproject tussen Nederland en Hongarije dat in augustus 2008 van start is gegaan en de komende twee tot drie jaar zal duren, is ondergetekende - Tom de Smet van TableTom, az asztalom - op zoek naar bedrijven, organisaties en instellingen in Noord-Brabant die al samenwerken of willen gaan samenwerken met Hongaarse bedrijven en organisaties.

Opbouw van een Hongaarse Kaas-cultuur
Het project Toekomst voor kaas & zuivel in Hongarije heeft als doel samen met Nederlandse kleinschalige kaasmakerijen en experts door kennisoverdracht, trainingen en stages de Hongaarse kaasmakers zelf een eigen goede authentieke kaascultuur laten opbouwen. Hierbij wordt niet alleen naar kaas & zuivel gekeken, maar ook naar de samenhang van deze bedrijven met landschaps-beheer, biologische landbouw, veeteelt, agro-toerisme, transport, marketing en korte ketens naar detailhandel en horeca.


De provincie Noord-Brabant heeft samen met Stichting Regiowaarde hierin een grote expertise opgebouwd - denk bijvoorbeeld aan 'Het Groene Woud'. Ook met het European Centre for Nature Conservation (ECNC) in Tilburg zette zij internationale projecten als Lifescape, your Landscape op. Samen met hen onderzoek ik nu hoe het Hongaars-Nederlandse project te uit te bouwen valt en om voor Noord-Brabant extra mogelijkheden tot samenwerking te creëren.

Gericht op Hongarije
Want ook voor Noord-Brabantse bedrijven, organisaties en instellingen biedt het project namelijk mogelijkheden tot verbreding en verdieping van hun activiteiten. In deze provincie zijn al een aantal van hen werkzaam met Hongaarse partijen op het gebied van import Hongaarse wijnen en delicatessen (Moerdijk), agro-toerisme naar Hongarije (Tilburg), luchtvaartmaatschappij Wizzair (Eindhoven-Boedapest), het Oost-Europa centrum (Tilburg), de newsportal www.HongarijeVandaag.nl (Breda -Boedapest) en verschillende bedrijven in transport, dienstverlening, landbouw en veeteelt. Daarnaast biedt het project voor onderwijs én culturele instellingen zeker nieuwe aanknopingspunten.
 
Inventarisatie
Deze oproep tot inventarisatie is bedoeld om een breed overzicht te krijgen van bedrijven, organisaties en instellingen in Noord-Brabant die zich op Hongarije richten. Hongaarse partijen die zich op Noord-Brabant richten zullen natuurlijk ook worden benaderd. Uw gegevens zullen niet in andere data-bases worden opgeslagen dan in die van de project-organisator. Ook wordt het overzicht niet gebruikt voor commerciële doeleinden. 

Onderaan dit artikel kunt rechtstreeks het formulier invullen!

Voor vragen en verdere informatie over het project kunt u terecht bij:

TABLETOM, az asztalom

Tom de Smet

Nieuwezijds Armsteeg 43

1012 NB Amsterdam

Telefoon: NL +31-(20) 6380194 / +31-(0) 6 -52135388

HU +36-70-231 41 49

E-mail:

Internet: TableTom, az asztalom


Het project
'Toekomst voor kaas & zuivel in Hongarije' is een initiatief van TableTom, az asztalom
en wordt onder meer ondersteund door:

Provincie Noord-Brabant Rob Maessen, Stichting Regiowaarde Marien Sonneveld, ECNC Rob Wolters, Fons van den Hout, Kaasexpert Fons van den Hout, Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel Florence van der Biezen, de Economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Hongarije Elzo Molenberg, HongarijeVandaag Jan van Kuijk, KKAOSzE (Hongaarse vereniging Kleine Agrarische Ondernemers) László KovácsUw gegevens zullen niet in andere databases worden opgeslagen dan in die van de project-organisator. Ook wordt het overzicht niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije