Hongaarse wijn in prijzen Proefschrift Wijnconcours

BadacsonyWijngaardSzeremley©TdSZaterdag 11 oktober - Stap voor stap worden Hongaarse wijnen in Nederland niet alleen ontdekt, maar ook terecht beloond met prijzen. Op het 20ste Proefschrift Wijnconcours afgelopen zondag 5 oktober in Amsterdam, sleepte importeur Attila Szunomar van Lekkers Uit Hongarije met de Szürkebarát (Pinot Gris) van het huis Szeremley prijzen in de wacht in zelfs twee categorieën . Als 'Overall Winnaar Platinum categorie Wijnspeciaalzaak witte wijn' maar ook in 'Prijscategorie witte wijn € 7,51 t/m € 10,00' werd deze pittige 'grijze monnik' als beste verkozen. De krachtige en mineraalrijke wijnen van Szeremley komen van een van de allerbeste vulkanische terroirs in Hongarije, Badacsony, gelegen aan de noordzijde van het Balatonmeer.

Volgens Paul de Leeuw was deze kracht van Badacsony ook al eerder te proeven in de Pinot Noir Rosé van Szeremley.


RoséPinotNoirSzeremley©TdSIn het vorig jaar november verschenen boek 'Gek op Wijnen' van Thérèse Boer en Astrid Joosten is hij flink onder de indruk: Paul: “Wat is dit nu weer voor rosétje… O, die is echt lekker, doe nog eens een glas!” Na het proeven van alle rosés is Paul vastbesloten: Domaine Ott vindt hij nog steeds lekker maar hij neemt de Hongaarse rosé mee naar huis, want die is het helemaal: wat een smaak en power”

Geinteresseerd in meer wijnen van Szeremley? Lekkers Uit Hongarije is vertegenwoordigd met een stand op de grote overzichtsproeverij van
Het Haarlems Wijnhuis. Op 26 oktober kunt u daar van 13.00 tot 17.00 terecht in Restaurant 'Landgoed Groenendaal' te Heemstede.

Kijk voor het hele verslag van het Proefschrift Wijnconcours op
TheWineSite

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije