• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Gezocht: Brabantse bedrijven die (willen) samenwerken met Hongarije

HU-NB Vlag TdSDonderdag 16 oktober 2008 - Werkt uw bedrijf, organisatie of instelling in Noord-Brabant al samen met Hongarije of wilt u binnenkort gaan samenwerken met Hongarije? Doe mee aan de inventarisatie: Noord-Brabant & Hongarije! In het kader van het samenwerkingsproject Toekomst voor kaas & zuivel in Hongarije dat in augustus 2008 van start ging en door organisaties in Noord-Brabant wordt ondersteund, wil initiatiefnemer van het project, Tom de Smet-TableTom, az asztalom, graag weten wat de wisselwerking ook voor andere branches en sectoren dan die van kaas & zuivel voor Noord-Brabant én de omringende provincies gaat betekenen.

Leest u verder voor de uitgebreide informatie en vul daar het inventarisatie-formulier in!


Hoewel het project als doel heeft om ambachtelijke kaasmakers in Hongarije hun eigen authentieke boerenkaas-cultuur te laten opbouwen, wordt er zeker niet alleen naar kaas & zuivel gekeken. Het project heeft uitstraling op veel meer sectoren en branches in Hongarije en in Noord-Brabant. Om een goed inzicht te krijgen van al bestaande en nog te verwezenlijken banden tussen Noord-Brabant en Hongarije vraag ik u mee te doen aan deze inventarisatie.

Inventarisatie
Deze oproep tot inventarisatie is bedoeld om een breed overzicht te krijgen van bedrijven, organisaties en instellingen in Noord-Brabant die zich op Hongarije richten. Hongaarse partijen die zich op Noord-Brabant richten zullen natuurlijk ook worden benaderd. Uw gegevens zullen niet in andere data-bases worden opgeslagen dan in die van de project-organisator. Ook wordt het overzicht niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Opbouw van een Hongaarse Kaas-cultuur
Het project Toekomst voor kaas & zuivel in Hongarije heeft als doel samen met Nederlandse kleinschalige kaasmakerijen en experts door kennisoverdracht, trainingen en stages de Hongaarse ambachtelijk kaasmakers zelf een eigen goede authentieke kaascultuur laten opbouwen. Hierbij is ontwikkeling van kaas & zuivel niet het enige doel van het project, juist een goed opgebouwde samenwerking van de kleine kaasproducenten met bedrijven en organisaties in landschapsbeheer, biologische landbouw, veeteelt, agro-toerisme, transport, marketing, korte ketens naar detailhandel en horeca geven een grote kans van slagen op de langere termijn.
De provincie Noord-Brabant heeft samen met Stichting Regiowaarde hierin een grote expertise opgebouwd - denk bijvoorbeeld aan 'Het Groene Woud'. Ook met het European Centre for Nature Conservation (ECNC) in Tilburg zette zij internationale projecten als Lifescape, your Landscape op. Samen met hen onderzoek ik nu hoe het Hongaars-Nederlandse project te uit te bouwen valt en om voor Noord-Brabant extra mogelijkheden tot samenwerking te creëren.

Gericht op Hongarije
Want ook voor Noord-Brabantse bedrijven, organisaties en instellingen biedt het project namelijk mogelijkheden tot verbreding en verdieping van hun activiteiten. In deze provincie zijn al een aantal van hen werkzaam met Hongaarse partijen op het gebied van: import Hongaarse wijnen en delicatessen (Moerdijk), agro-toerisme naar Hongarije (Tilburg), luchtvaartmaatschappij Wizzair (Eindhoven-Boedapest), het Oost-Europa centrum (Tilburg), de newsportal www.HongarijeVandaag.nl (Breda -Boedapest) en verschillende bedrijven in transport, dienstverlening, landbouw en veeteelt. Daarnaast biedt het project voor onderwijs én culturele instellingen zeker nieuwe aanknopingspunten.

Voor vragen en verdere informatie over het project kunt u terecht bij:

TABLETOM, az asztalom

Tom de Smet

Nieuwezijds Armsteeg 43

1012 NB Amsterdam

Telefoon: NL +31-(20) 6380194 / +31-(0) 6 -52135388

HU +36-70-231 41 49

E-mail:

Internet: TableTom, az asztalom


Het project
'Toekomst voor kaas & zuivel in Hongarije' is een initiatief van TableTom, az asztalom
en wordt onder meer ondersteund door:

Provincie Noord-Brabant Rob Maessen, Stichting Regiowaarde Marien Sonneveld, ECNC Rob Wolters, Fons van den Hout, Kaasexpert Fons van den Hout, Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel Florence van der Biezen, de Economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Hongarije Elzo Molenberg, HongarijeVandaag Jan van Kuijk, KKAOSzE (Hongaarse vereniging Kleine Agrarische Ondernemers) László Kovács

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije