• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Zijn er nog goede kleine bierbrouwerijen?

brouwketel-TdSWoensdag 16 september 2009 - Met een vierde is het aantal kleine bierbrouwerijen gedaald ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. In het midden van de jaren negentig van de vorige eeuw waren er nog zo'n 340 micro-brouwerijen in Hongarije, nu misschien nog zo'n 50-55. Dit terwijl de markt steeds verder krimpt en nieuwe markten (nog) niet gevonden worden. De meeste brouwerijen zijn nu in het oostelijk deel van het land te vinden nadat brouwerijen in het westelijk deel de fatale fout hadden gemaakt met de grote brouwerijen te willen concurreren. Na een dikke tiental jaren is het marktaandeel van kleine brouwerijen tot een half procent gezakt, éénzesde deel van wat het in de hoogtijdagen was. (MTI)

Wij vragen ons af of er nog toekomst is voor de kleine Hongaarse brouwerijen. Hoe speciaal is hun speciaalbier? Waar wordt het gedronken en door wie? De culinaire specialisten van Hongarije Vandaag gaan op onderzoek naar de overgebleven brouwerijen en gaan hun bieren proeven. Weet u in uw buurt een echte maar onbekende bierbrouwerij? Wij horen het graag van u!

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije