• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaarse wijnen centraal in Amsterdam

Balatonwijngaard foto: TomdeSmetWoensdag 16 september 2009 - Hongarije ontpopt zich sinds 1989 als een veelzijdig en karaktervol wijnland, met naast het fameuze zoet uit Tokaj onder andere frisse witte Furmint-wijnen en opvallend goede Cabernet Francs. In samenwerking met Wines from Hungary en ITDHungary wordt door de wijnmakers zelf een gevarieerde selectie gepresenteerd in het NH Barbizon Palace in Amsterdam op 27 september 2009. Van The Winesite Nederland: "Terwijl grote wijnlanden als Australië de gevolgen van de economische crisis aan den lijve ondervinden, slagen diverse ‘nieuwe' Midden- en Zuidoost-Europese wijnlanden zich sterker te positioneren. Het grote voorbeeld is Hongarije, dat zich sinds de ineenstorting van het Oostblok ontpopt als een veelzijdig en karaktervol wijnland, met naast het fameuze zoet uit Tokaj onder andere frisse witte Furmint-wijnen en opvallend goede Cabernet Francs. In samenwerking met Wines from Hungary en ITD wordt door de wijnmakers zelf een gevarieerde selectie gepresenteerd in de Prins Hendrikzalen van het NH Barbizon Palace in Amsterdam.

Chef de cuisine Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve) geeft 's ochtends tijdens een bijzondere en educatief seminar inzicht in de gastronomische mogelijkheden van Hongaarse kwaliteitswijnen" 


Voor meer info, pers en aanmeldingen:
The Winesite

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije