• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Wijnmaker van het jaar, György Lőrincz - St. Andrea

gyorgylorinc.jpgVrijdag 4 december 2009 - Vanmorgen is in Boedapest bekend gemaakt wie de Hongaarse wijnmaker van het jaar 2009 is geworden. Dr. Lőrincz György (St. Andrea, Egerszalók) werd uit de vijf genomineerde wijnmakers die eind november bekend werden als nummer 1 verkozen. Vanmorgenvroeg heeft de jury de laatste stemmen geteld van de ruim 130 leden van de Bor Akadémia (Wijn Academie). Lőrincz runt sinds 2002 het familiebedrijf St. Andrea in Egerszalok, niet ver van de stad Eger. Sinds begin jaren negentig werkt hij al in de wijnbouw.

Iedere genomineerde kreeg vanmorgen de tijd om zijn of haar meest geliefde wijn aan de pers te laten proeven en iets over het bedrijf te vertellen. Lőrincz zelf liet trots de witte geurige Boldogságos cuvée 2008 rondgaan. Voor het eerst dit jaar was er een vrouw onder de genomineerden, Éva Dignisz Gálné uit Kunság. De andere genomineerden waren Ottó Légli uit Balatonboglár, Vida Péter uit Szekszárd en Mihály Szöllősi uit Ászár-Neszmély. Voor de voorzitter van de Bor Akadémia, Dr. Miklós Kállay, was het de allereerste keer dat hij de prijs mocht toekennen. Hij is sinds dit voorjaar de nieuwe voorzitter.

>>>> Door:  Tom de Smet
Meer over: St. Andrea, Nederlandstalig

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije