Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

St. Andrea wijnen winnen Proefschrift Wijnconcours

andreaMaandag 11 oktober 2010 - Op de finale van het Proefschrift Wijnconcours, met maar liefst 144 deelnemende wijnen, zijn de winnaars bekend geworden. In deze 22ste editie van het wijnconcours dat traditiegetrouw wordt gehouden in de St. Olofskapel van het NH Barbizon hotel in Amsterdam, hebben twee Hongaarse wijnen verschillende prijzen binnen gesleept. Beide wijnen zijn van St. Andrea uit Egerszalók, waarvan wijnbouwer-wijnmaker en eigenaar György Lőrincz tot beste Hongaarse Wijnmaker van 2009 is verkozen.

De witte 'Örökké' uit 2008 kreeg de 'Prix du Sommelier'. Deze witte topper is een cuvée van hárslevelű (lindenblad), olaszrízling (welshrízling), chardonnay, sauvingnon blanc en szürkebarát (pinot gris). De Bikavér Merengő 2008 - 50% merlot, 25% kékfrankos (blaufrankisch) en 25 % pinot noir - werd winnaar in de categorie Wijnspeciaalzaak, rode wijn tussen de 20,01 en 30 euro. Deze wijn sleepte ook nog een platina medaille voor 'Overall Winnaar 2010' voor beste rode wijn binnen.

Behalve een grote overwinning voor St. Andrea in het bijzonder, en de Hongaarse wijn in het algemeen, is het zeker een grote opsteker voor wijnimporteur Miranda Beems die deze wijnen naar Nederland haalde en al jaren aan de weg timmert om de Hongaarse wijnen hun welverdiende plaats te geven op de Nederlandse wijnkaart.

>>>> Meer over: 22ste Proefschrift Wijnconcours 
>>>> Video met daarin Miranda Beems na de prijsuitreiking
>>>> Meer over St. Andrea en de wijnen, Nederlandstalig

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije