• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Wijnhuis Takler breidt flink uit

takler-aVrijdag 18 november 2011 - Een van de meest bekende en grootste wijnhuizen van Hongarije is dat van de familie Takler uit Szekszárd. Eind oktober werd de nieuwe wijnkelder van het bedrijf in aanwezigheid van vele hoge heren en dames feestelijk geopend.
  

taklermanDe firma Takler die sinds 1987 bestaat wordt gerund door vader Ferenc en zijn zonen András en Ferenc Jr. en het wijnhuis behoort tot de top van Hongarije. Takler maakt rode wijnen van druiven zoals merlot, kadarka, pinot noir, cabernet sauvignon, kékfrankos, cabernet franc en zweigelt. Steeds vaker zie je in Hongaarse restaurants hun duurdere segment aan wijnen op de kaart, maar ook hun erg lekkere huiswijnen worden voor een schappelijke prijs in vele cafés geschonken. Sommige wijnen van Takler zijn ook al een tijdje in Nederland en Belgiё verkrijgbaar, zoals de Bartina Cuvée en Regnum Cuvée.

taklerVoor de uitbreiding met de nieuwe wijnkelder en opslagruimte, samen 500 m², was tegen de 1 miljoen euro nodig. De helft daarvan kwam vanuit een Europese subsidie waarvoor Takler in 2008 voor in aanmerking kwam. Het mocht zeker een centje kosten, want in de ontvangstruimte en de proefzaal zijn ook kleurrijke schilderingen die betrekking op wijn hebben aangebracht. En een deel ziet er zelfs uit als een barokke basiliek. Naast de nieuwbouw is ook de oude wijnkelder opgeknapt. Op dit moment produceert Takler 5000 tot 6000 hectoliter per jaar, 85% daarvan wordt in Hongarije verkocht.

Verschillende rode wijnen van Takler zijn op zondagmiddag 27 november te proeven op de Hongaarse Wijnproeverij van Wijn uit Hongarije in Oosterhout.

>>>>  TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije