• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Balaton Wijnfestival in de hoofdstad

balatontolnay-aWoensdag 27 april 2011 - Een van de meest bekende wijnregio's van Hongarije is de Balaton regio, een gebied dat rondom het Balatonmeer ligt en zo divers is dat er tientallen verschillende soorten wijn worden gemaakt. Micro-klimaat, grondsoort, hoogteverschillen, temperatuur, rondom dit grote meer is alles overal anders.

De Balaton wijnregio stond altijd bekend om zijn witte wijnen, vaak op Duitse leest geschoeid, maar meer en meer goede volle rode wijnen komen nu ook uit dit gebied. De wijnmakers hebben in de laatste jaren een inhaalslag gemaakt wat betreft kwaliteit, en dus ook de prijs. Had de regio lang een wat goedkoop imago, voor de bulk en voor de eenvoudige tafelwijnen, uit het gebied aan de noordzijde van het meer komen nu zeker goede wijnen op de markt.

Sinds een aantal jaar is het traditie dat eind april in Boedapest de wijnmakers uit de Balaton regio bij elkaar komen voor een sfeervol festival. Voor wie dan in Boedapest of omgeving is, of geen kans ziet naar het Balaton af te reizen, is het een mooie gelegenheid kennis te maken met de verschillende wijnen van de ruim dertig aanwezige wijnmakers.

Vrijdagmiddag 29 april om 16.00 uur begint het festival. Op zaterdag en zondag begint het om 11.00 uur. Uiteraard is er ook te eten en is er live muziek.

>>>> Website: Balaton Borfesztivál

>>>> Meer over Hongaarse wijnen, Nederlandstalig

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije