• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tokaj Wijnfeest Erdőbénye 2011

Erdbny-fl-aWoensdag 3 augustus 2011 - Bent u in het tweede weekend van augustus in de buurt van de Tokaj regio op vakantie, ga dan zaterdag 13 augustus naar het wijnfeest in Erdőbénye. Dan zijn in dit mooie dorp namelijk de meeste wijnkelders open voor bezoekers. Niet alleen de kelders zijn open, ook in de tuinen van de wijnmakers is het feest.

Na een wijnglas te hebben gekocht bij de stalletjes aan de rand van het dorp kunt u van de ene naar de andere wijnkelder slenteren en daar vele soorten Tokaj wijnen proeven. Van droge furmint tot aan zoete aszú en van kruidige hárslevelű tot aan frisse muskotály, alle wijnen komen uit de omgeving van het dorp. Met overal muziek, kunst en natuurlijk lekker te eten en drinken kunt u in Erdőbénye op een ontspannen wiijze de zaterdag doorbrengen. Op verschillende locaties in het dorp wordt door koks van restaurants uit de omgeving gekookt en valt er van verschillende streekproducten te genieten.

boBor, Mámor, Bényé wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Dit kleine en nog niet zo commercieel opgezet festival wordt georganiseerd door de producenten en bewoners uit het dorp. Op vrijdagavond begint het festival al, maar vooral op zaterdag 13 augustus is er het meeste te doen en te beleven. Zondag zijn wel de wijnkelders open en wordt er een fietstocht gehouden, maar is er geen uitgebreid muziekprogramma.

>>>> Bor, Mámor, Bénye

>>>> Meer over het feest in 2010

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije