• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Vijf dagen Wijnfestival Burcht van Buda, dat vraagt om een camping

brfsdn-klVrijdag 10 augustus 2012 - Ouwe getrouwe wijndrinkers en culinaire festivalgangers zouden het wel weten, net als bij het Sziget Festival zouden zij tijdens de vijf dagen van het Wijnfestival op de Burcht van Buda ook maar wat graag hun tentje opslaan op het festivalterrein. Want Sziget mag dan verslavend zijn vanwege de topconcerten, het buiten camperen en de relaxte sfeer, ook het Wijnfestival kan er wat van. Eenmaal eentje meegemaakt, en je bent verkocht.

Maar camperen rond het paleis en in de tuinen tegen de hellingen aan, dat is helaas niet de bedoeling. Een beetje op tijd naar huis of hotel kan ook best, de volgende dag kun je dan weer fris beginnen. Want verslavend is het zeker, en niet alleen vanwege de alcohol. De sfeer, de goede wijnen, het leuke publiek en goede muziek en dan aan het eind van de avond met uitzicht op de Donau en Pest lekker hangen tegen de muren met een glas Tokaji forditás in de hand, tot de strenge mannen van de beveiliging komen en je weg sturen. Oh, stond het tentje maar een paar meter er vandaan, dan dronken we daar verder...

brfsglDit jaar is Kroatië gastland op het festival, een land waar mooie wijnen gemaakt worden die amper bekend zijn in het buitenland. Ook een goede reden dus om naar het festival te gaan, want er zitten interessante wijnmakers bij met wijnen van druiven die we nog niet kennen.

Kortom, nog een maandje vanaf vandaag en dan kunnen we weer naar boven, de Burcht op om te genieten van hét wijnfestival van Hongarije. Van 12 t/m 16 september bij het Paleis op de burchtheuvel. Kijk voor openingstijden, toegangskaartjes en andere informatie op: A Borfesztivál 2012, Engelstalig.

Vanaf het begin van de avond is het er altijd erg druk. Voor wie rustig wil proeven, rondlopen en praten is het vanaf lunchtijd tot een uur of zes in de avond het beste om te gaan. Oja, vergeet ook niet naar de stand van Sonkamester te gaan, die staat dit jaar op een van de beste plaatsen midden op het plein voor het paleis. Daar eet je echt de lekkerste rauwe ham van Hongarije!

   
>>>>  TdS
 
brfstf-a

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije