• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Decanter Awards, Hongarije sleept medailles binnen

decantDinsdag 24 mei 2011 - Hongarije heeft bij de Decanter World Wine Awards 2011, waarvoor ruim 12.000 wijn uit 44 landen werden beoordeeld, 72 medailles binnen gehaald. Het lijkt misschien niet zo veel, maar het geeft wel goed aan dat Hongaarse wijnen buiten Hongarije steeds meer gewaardeerd worden en ook voor vol worden aangezien.

Gouden medailles gingen naar Béres Tokaji Aszú 6 puttonyos (2007), naar Sauska Villányi Cuvée 11 (2007) en heel verrassend naar Heumann és Heimann voor hun gezamenlijk geproduceerde wijn U & (geen jaartal). Twintig zilveren medailles werden gewonnen, de rest was brons of een Regional Trophy.

HHmanDe wijn U & I werd op initiatief van Heimann uit Szekszárd gemaakt met de Zwitsere wijnmaakster Heumann uit Siklós bij Villány. Omdat hij de namen zo mooi vond overeenkomen, maar ook om haar een beetje te ondersteunen. Want als buitenlandse wijnmaker in de regio Villány is het soms hard vechten om je plaats te kunnen veroveren. Zoltán Heimann is een belangrijke figuur in de Hongaarse wijnwereld, iemand die graag zijn eigen koers vaart maar ook graag samenwerkt. De wijn U & I die als een soort van vrolijke grap begon, won nu dus goud bij Decanter.

De meeste prijswinnende wijnen werden trouwens gemaakt door wijnbedrijven die al wat langer aan de weg timmeren in het buitenland. Béres, Sauska, Dobogo, Royal Tokaj, St. Andrea, Törley, Vylyan en ook de andere prijswinnaars zijn geen onbekenden in Europa en de VS. De Hongaars-Nederlandse wijnmaker Mihály Liszkay won twee medailles, een zilveren voor de Cabernet Franc 2008 en een bronzen voor de Cabernet Sauvignon 2008. Liszkay heeft zijn wijnbedrijf in Monoszló, aan de noordzijde van het Balaton.

 
>>>>  Hongaarse winnaars overzicht, Nederlandstalig 
>>>>  Overzicht Decanter: Decanter World Wine Awards 2011
>>>>  TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije