• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Wijnmaker van het Jaar, drie genomineerden uit Szekszárd

heimannszolo-abVrijdag 11 november 2011 - Elk jaar in de maand november worden vijf genomineerden voor de titel 'Wijnmaker van het Jaar' bekend gemaakt door de Hongaarse Wijn Academie. Binnenkort mag een van die vijf rotten in het vak zich de Wijnmaker van het Jaar 2011 noemen.

 

Verschillende vakmensen uit de wijnindustrie, de detailhandel, sommeliers, journalisten maar ook chef-koks en horeca-managers brengen hiervoor hun stem uit. Dit jaar konden ook abonnées van verschillende wijnmagazines meestemmen. Toch lijkt de uitslag ook wel een beetje gesneden koek. Dit jaar zijn zelfs vier van de vijf genomineerden al één of meer keren genomineerd geweest. Elk jaar doen ze weer mee voor de troostprijs. Terwijl er in de afgelopen jaren toch ook nieuwe jonge wijnmakers erg goed aan de weg hebben getimmerd.

Deze keer zijn drie wijnmakers uit de wijnregio Szekszárd genomineerd. Deze regio, in het buitenland nog niet zo bekend, is nu een van de meest populaire wijngebieden van Hongarije aan het worden. Niet alleen voor rode wijn, maar er komt ook verrassend goede rosé vandaan.

kep3

Zoltán Heimann (foto 4) uit Szekszárd is de nieuw genomineerde. Dúszi Tamás ook uit Szekszárd (foto 2) doet voor de tweede keer mee. Károly Áts van Royal Tokaj Borászat (foto1) Éva Dignisz Gálné van Gál Szőlőbirtok (foto 3) en Vida Péter, Szekszárd, (foto 5) werden al één of meerdere keren genomineerd.

Heeft u in Nederland of Vlaanderen zin om eens goede Hongaarse wijnen te proeven? Ga dan naar de grote overzichtsproeverij van Wijn uit Hongarije.nl in Oosterhout op zondagmiddag 27 november. Elwin en Emese heten u daar van harte welkom!

>>>> TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije