Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Bierbrouwersfeest Boedapest

fozdef-bWoensdag 5 oktober 2011 - In mei van dit jaar was het de eerste keer dat er een bierfestival in Boedapest werd georganiseerd waar enkel ambachtelijk gebrouwen bieren centraal stonden. En van 6 tot en met 9 oktober wordt dit feest nog een keer gehouden, maar nu op een andere locatie.
      

imagesCAKZL8Q2Op het Mikszáth Kálmán tér en in de omliggende straten, een uitgaansgebied bij de Szabó Ervin Bibliotheek, valt er van verschillende bieren van vijfentwintig brouwers uit Hongarije, Slowakije, Tsjechiё en Oostenrijk te genieten. Wie van zwaar bier houdt, van donker bier of van kriek, met ondergisting of voor niet weinig geld eens wil proeven van de beruchte (11%!) Kaltenecker B27 - gerijpt op oude houten vaten waarin Tokaj Aszú is gemaakt - heeft nu echt een goed excuus om dit weekend naar het achtste district te wandelen.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag is het feest van 12.00 tot 24.00 uur. Op zondag eindigt het om 18.00 uur. Bij slecht weer verplaatsen de brouwers zich naar binnen bij de vele kroegen in en om het plein.

>>>> Főzdefeszt - Craft-Beer Festival

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije