• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Wijnfestival Boedapest viert 20 jarig jubileum

glasmuur-abDonderdag 18 augustus 2011 - Het grootste wijnfestival van Hongarije, dat elk jaar in september plaats vindt bij het paleis op de burcht van Buda, bestaat nu twintig jaar. Van een klein marktje op het Vörösmarty tér in 1991 is dit festival uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen van het land.
           

Van woensdagavond 7 tot en met zondagavond 11 september valt er te genieten van de vele Hongaarse wijnen bij de ongeveer tweehonderd stalletjes. Gastland dit jaar is Frankrijk, met wijnmakers uit Bordeaux, Elzas, Languedoc, Val de Loire en de Champagnestreek.

borroseVoor wie rustig wil proeven of praten met de producenten, die kan het beste in de middag gaan. Dan is het nog niet zo druk. In de avond kan het bij sommige van de beste wijnmakers flink dringen zijn. En voor wie niet te veel wil (mag) drinken, er zijn ook concerten, dansvoorstellingen en er valt van alles te eten bij de verschillende paviljoens.

In Szentendre kan op 3 en 4 september alvast worden voorgeproefd, in het openluchtmuseum Skanzen vindt dan het Szüreti Sokadalom plaats, een feestelijke fair in het teken van de wijnoogst en het wijnmaken met veel activiteiten voor kinderen. De Skanzen is open van 9.00 tot 18.00 uur.

>>>> Budavári Borfesztivál, 7 t/m 11 september 2011

>>>> Szüreti Sokadalom, 3 en 4 september 2011

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije