Slow Food kaasproeverij in Gerbeaud
Vooral in het maken van zachte geitenkaas worden Hongaarse kaasmakers steeds beter, maar ook halfharde kazen van koemelk worden tegenwoordig gemaakt. Hoewel die bij lange na nog niet lijken op wat we in Nederland en Belgiё kennen, is daarin toch ook een goede ontwikkeling te zien. Nu meer en meer Hongaren zich realiseren dat hun veel gegeten standaardkaas 'Trapista' eigenlijk een lachtertje is, komt er ook meer vraag naar goede ambachtelijke kaas. In de supermarkten liggen die kazen helaas niet, de meeste makers verkopen het aan de horeca en rechtstreeks aan liefhebbers die naar de kaasmakerij komen.
Voor 'Slow Food Central bemutatja: SAJT! 2012' hebben de vier kaasmakers ook mooie wijnen uitgekozen die ze met een van hun kazen laten proeven. Twee van de kaasmakers komen niet ver van Boedapest, uit Etyek en uit Biatorbágy. De andere twee komen uit Eger en uit Kácsárd.
De proeverij begint om 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. Entrée 3500 HUF. Meer informatie kunt u vinden op Vinoport.hu, Hongaarstalig.
Of neem contact op met Adrienn Tóth, zij spreekt Engels.
Tóth Adrienn, Slow Food Central Budapest
Tel: 06-30-740-8261
Foto's: TdS |
.