• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Slow Food kaasproeverij in Gerbeaud

kaasbst-klVrijdag 6 april 2012 - Een grote overzichtsproeverij wordt het niet, maar het wordt wel een bijzondere proeverij. Slow Food Central Budapest presenteert op zaterdag 21 april aanstaande in een zaal van het Gerbeaud Ház in Boedapest vier van de beste ambachtelijke kaasmakers in Hongarije.kaasHU1-aVooral in het maken van zachte geitenkaas worden Hongaarse kaasmakers steeds beter, maar ook halfharde kazen van koemelk worden tegenwoordig gemaakt. Hoewel die bij lange na nog niet lijken op wat we in Nederland en Belgiё kennen, is daarin toch ook een goede ontwikkeling te zien. Nu meer en meer Hongaren zich realiseren dat hun veel gegeten standaardkaas 'Trapista' eigenlijk een lachtertje is, komt er ook meer vraag naar goede ambachtelijke kaas. In de supermarkten liggen die kazen helaas niet, de meeste makers verkopen het aan de horeca en rechtstreeks aan liefhebbers die naar de kaasmakerij komen.

Voor 'Slow Food Central bemutatja: SAJT! 2012' hebben de vier kaasmakers ook mooie wijnen uitgekozen die ze met een van hun kazen laten proeven. Twee van de kaasmakers komen niet ver van Boedapest, uit Etyek en uit Biatorbágy. De andere twee komen uit Eger en uit Kácsárd.

De proeverij begint om 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. Entrée 3500 HUF. Meer informatie kunt u vinden op Vinoport.hu, Hongaarstalig.

Of neem contact op met Adrienn Tóth, zij spreekt Engels.

Tóth Adrienn, Slow Food Central Budapest
Tel: 06-30-740-8261

kaasbokor-a
Foto's: TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije