Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Soproni wint Gold Quality Award Monde Selection

soprbierWoensdag 25 april 2012 - Als je aan Hongaars bier denkt, dan is er een grote kans dat je als eerste aan een grote pul goudgele Soproni denkt, al is het maar omdat het in veel horecagelegenheden geschonken wordt. Maar velen vinden Soproni ook erg lekker, en dat vond de jury van Monde Selection ook.

Voor het veertiende achtereenvolgende jaar won Soproni een week geleden deze Gold Quality Award, die begin juni zal worden uitgereikt. De vakjury beoordeelde het bier daarvoor aan de hand van twintig parameters. Monde Selection is een in Brussel gevestigde organisatie die jaarlijks duizenden internationale consumentenproducten beoordeeld. Daaronder vallen niet alleen voeding en dranken, maar bijvoorbeeld ook dieetproducten en cosmetica.

Het Hongaarse biermerk Soproni, genoemd naar de stad Sopron, is sinds 2007 onderdeel van Heineken Hungaria. Dus of je nu voor een koud glas Soproni of voor Heineken kiest, de omzet gaat naar dezelfde pot. Over smaak valt niet te twisten, de een kiest voor Hongaars, de ander voor Duits, Tsjechisch, Oostenrijks of Nederlands bier. Maar in de jury zaten voornamelijk Belgische bierbrouwers. En die weten wel wat goed is, toch? 

>>>>  TdS

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije