• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Etyek Pincefesztivál, genieten nabij Boedapest

etyekopm-aWoensdag 2 mei 2012 - Vanaf begin mei kun je er in Hongarije niet meer omheen, want dan is het echte eet- en drinkseizoen begonnen. Elk weekend tot in de herfst is er wel ergens een leuk festival met wijn, pálinka en diverse culinaire zaken te bezoeken.

 

Komend weekend, van 4 tot en met 6 mei, vindt in Boedapest op het Erszébet tér het kleinere Balatoni Borok Fesztiválja plaats. In het weekend van 10 tot en met 13 mei kunnen de meer zware drinkers bij het Paleis op de Burcht lekker op het Pálinka Fesztivál terecht, maar de liefhebbers van goede wijnen en een lekkere wandeling door de heuvels moeten toch echt op 19 of 20 mei naar het mooie Etyek, daar zijn ruim honderd wijnmakers uit heel Hongarije aanwezig in de vele wijnstraatjes van het dorp.

EtyekgrDe wijnstreek Etyek-Buda ligt ten westen van Boedapest en is vooral bekend om witte wijnen, bubbelwijnen en rosé, maar ook steeds meer goede rode wijnen worden er gemaakt. Iedereen die of naar het Etyeki Pincefesztivál in de maand mei of in september naar Etyek Kezes-Lábos is geweest, raakt eraan verslaafd. Niet enkel vanwege de alcohol..., maar vooral de relaxte sfeer, het mooie dorp, de mensen, de oude kelders, de wijngaarden, het lekkere eten, de heuvels en het uitzicht; één dagje naar een van de twee festivals in Etyek voelt al als een lange vakantie!

Het Etyek Pincefesztival is ook gemakkelijk te bereiken vanuit Boedapest, er gaan extra bussen. Voor wie met een promilage in het bloed terug moet, de bussen rijden tot laat terug en betaalbare taxi's of de privéchauffeur-service zijn in Etyek te regelen.

>>>> Etyek Pincefesztivál 19 en 20 mei 2012. Vanaf een uur of elf in de morgen tot laat in de avond.

 

>>>> Meer over Hongaarse wijnen, Nederlandstalig: Wijn uit Hongarije

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije