Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Mangalica Festival in Debrecen 13 -15 april

mangkrDonderdag 29 maart 2012 - In navolging van het sinds 2008 in Boedapest gehouden Mangalica Festival waar duizenden mensen naar toe komen, wordt dit festival ook in de stad Debrecen gehouden. Dit jaar is het de derde keer dat daar op het Fő tér tientallen kramen en stands vol met producten van het Mangalica varken te vinden zijn.

mangfecsDe keuze van de organisatie om het festival ook in Debrecen te gaan houden is niet zo vreemd. In de oostelijke regio van Hongarije, waar de stad Debrecen ligt, worden de meeste Mangalica varkens gehouden. Debrecen is, net als de er ten zuiden van gelegen steden Békescsaba, Gyula en Szeged, ook al eeuwen lang een belangrijk centrum voor veehandel en bekend om de vleesverwerkende industrie. De 'Debreceni worst' is een begrip in Hongarije. Niet ver van de stad over de landsgrens ligt Roemeniё. Ook daar houden nu steeds meer boeren Mangalica varkens.

Het festival vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 15 april en de entrée is gratis. Behalve kramen met Mangalica producten en stands waar het vlees wordt bereid, zijn er ook ambachtelijke kaasmakers aanwezig en valt er natuulijk wijn en pálinka te drinken.

>>>>  TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije