Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Gourmet Fesztivál, Millenáris Park Boedapest

gourVrijdag 1 juni 2012 - Van 7 juni tot en met 10 juni vindt er buiten in het Millenáris Park in Boedapest het Gourmet Fesztivál plaats. Eerst had dat nog de naam 'Budai Gourmet', nu met een vette sponsor heeft de luxe gastronomische beurs de wat ongelukkige naam 'OTP Klub Gourmet Fesztivál' gekregen.

Een gastronomisch festival dat begint met de naam van een grote nationale bank geeft al aan dat het evenement is niet lijkt op de meer gebruikelijke, voor iedereen toegankelijke, culinaire festivals in Hongarije. Genoeg geld moet je hoe dan ook meenemen, want de standhouders op dit festival komen uit de hogere culinaire scene. Restaurants als Bock, Michelinsterhouder Costes, Arany Kaviár en Kistücsök uit Balatonszemes staan er met hun keukenbrigade. Ook de wijnhuizen behoren tot de duurdere klasse. Verder zijn er kaasstands, is de gerenommeerde patisserie Auguszt aanwezig, staat er een ambachtelijke broodbakker en zijn verschillende pálinka bedrijven vertegenwoordigd. Verder zijn er ook stands met tradionele Hongaarse producten te vinden.

Erg druk was het vorig jaar niet op Gourmet, en dat zal zeker liggen aan de voor veel Hongaren te hoge prijzen. Of er dit jaar meer mensen op afkomen is de vraag. Maar als je lekker een beetje snobbig keuvelend over het terrein wilt slenteren tussen de jetset van Boedapest, is het er zeker aangenaam verpozen. En het eten is er erg lekker! De Engelstalig versie van de website, ondanks dat het evenement onderdeel is geworden van de goed geoliede organisatie van het Sziget Festival, doet het nog niet.

Het festival loopt van 7 tot en met 10 juni 2012. Openingstijden: van 12.00 tot 00.00 uur. Poort sluit om 23.00 uur. Entrée: 2900 HUF, inclusief wijnglas.

>>>> Website: Gourmet Fesztivál 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije