• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tokaj wijnen drinken in de tuinen van Erdőbénye

Bmb-1abWoensdag 25 juli 2012 - Klein maar fijn, zo kun je het wijnfestival van Erdőbénye in de wijnregio Tokaj-Hegyalja zeker noemen. Klein omdat er in het dorp gedurende twee dagen maar twaalf wijnhuizen zijn te bezoeken, maar erg fijn omdat de wijnen die er geschonken worden zo goed van kwaliteit zijn, de gerechten die op verschillende locaties gekookt worden erg lekker en het sfeervolle dorp alles in zich heeft voor een aangename vakantiedag.

Bmb-2aIn het weekend van 17-19 augustus vindt daar het Bor, Mámor, Bénye Fesztivál plaats. Op vrijdagavond is er een concert en zijn een paar kelders open, maar vooral op zaterdag is het leuk in Erdőbénye. Lopend of fietsend trek je van het ene naar het andere wijnhuis waar op het erf of in een grote tuin, maar ook in verschillende wijnkelders, diverse soorten witte Tokaj wijnen te drinken zijn die in Erdőbénye en directe omgeving geproduceerd worden. Op meerdere locaties worden kleine concerten gehouden en er treden dj-s op. Een goede plek om naar toe te gaan, wel een flinke wandeling, is het wijnhuis Béres dat buiten het dorp op een heuvel ligt. Daar heb je een grote keuze uit hun wijnen en heb je uitzicht vanaf het grote terras op de wijngaarden en het dorp.

bmb-3abOok de mooie tuin van Karadi & Berger en die van Homonna Pince zijn elk jaar weer drukbezochte plekken. Het festival begint in de ochtend, maar loopt niet tot zo laat in de avond door als veel andere wijnfestivals in Hongarije. De bewoners van het dorp zijn erg gesteld op hun rust, dus na tien uur 's avonds gaan de kurken op de fles. Vanaf lunchtijd zitten overal de tafels vol met gasten aan het warme maal, dus zorg dat je er snel bij bent want tegen het eind van de dag is alles schoon op!

 

>>>> Meer informatie, Engelstalig, vindt u op: Bor, Mámor, Bénye 2012

>>>> Contact, ook Engelstalig: Berger Zsolt. Tel: 06-70-6154797

>>>> Meer over Hongaarse wijnen, Nederlandstalig: Wijn uit Hongarije

 

>>>> TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije