Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Pálinka & Worst, Burcht van Buda 7 t/m 10 oktober

budapalinkaDinsdag 5 oktober 2010 - Hongarije en pálinka, wie kent de combinatie niet? Het wordt kouder en de avonden lengen, dus krijg je vanzelf zin in een glaasje. Zowel de marketing-jongens als de -meisjes weten dat ook heel goed. Dus nu de eerste stooksels van het jaar gebotteld zijn en voordat de gure herfst invalt wordt in Boedapest - waar de mensen wonen die het kunnen betalen - het Pálinka & Kolbász Festival gehouden. Mensen met wat minder geld houden liever hun eigen Házi Pálinka Feestje thuis, met de buren, vrienden en familie!

Water en frisdrank zijn op dit festival natuurlijk ook te krijgen. Want enkel pálinka drinken, daar moet je goed getraind voor zijn. En om kosten te sparen is een fris watertje ook niet zo gek, de prijzen op dit toch wel wat 'over the top' festival liggen namelijk erg hoog. Achtien bekende en iets minder bekende Hongaarse palinkastokerijen staan met hun aanbod voor u klaar. Ook een aantal kolbász- en salamimakers zijn op het festival vertegenwoordigd. Hoewel het festival zichzelf 'Pálinka & Kolbász' noemt ligt de nadruk zeker niet op worst, het is meer ter aanvulling van de kramen en ter vulling van de maag.

Wie het koud heeft en toch lekker met een glas pálinka in de buitenlucht wil genieten van het panorama op Donau en op Pest, van 7 t/m 10 oktober kan dat aan de voorzijde van het Paleis op de Burcht van Buda.

Meer info, Engelstalig: Pálinka & Kolbász

Overigens, enkel op de Hongaarse versie van de site valt te lezen:

A fesztivál hivatalos sofőrszolgálata a B&M Sofőr- és Futárszolgálat, akik a fesztivál vendégeit a várból Budapest területén belül bárhová 3500 Ft-ért hazaszállítanak.

Dus je kunt, als je Hongaars kunt lezen, de auto ergens beneden stallen en je met eigen auto terug laten rijden naar huis. Niet Hongaars-taligen moeten schijnbaar met openbaar vervoer of taxi!

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije