• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Pálinka Fesztivál een weekje later

bppf-klWoensdag 14 mei 2014 - Als je in je agenda al een bezoekje aan het Pálinka Fesztivál in het weekend van 15 t/m 18 mei in Boedapest hebt gezet, dan krijg je te maken met een teleurstelling. Het festival gaat wel door, maar in verband met de te verwachten weersomstandigheden wordt het een weekje doorgeschoven. Het moet wel heel slecht weer worden als zo'n festival wordt uitgesteld.bppfrgnDit jaar staat het Pálinka Fesztivál in het teken van de peer (körte). Bijna dertig pálinkastokerijen zijn aanwezig met in het totaal rond de vierhonderd verschillende soorten pálinka. Helemaal duidelijk is het niet, maar als de berichten kloppen wordt er ook een speciaal voor dit festival gestookte körtepálinka gepresenteerd.

De entrée voor een dag bedraagt 2000 forint, inclusief een glas en twee consumptiebonnen. Voor echte pálinkadrinkers is er ook een ticket voor alle dagen tegen 5500 forint te koop, maar vier dagen achter elkaar pálinka drinken... dat houdt natuurlijk niet iedereen vol.

Het festival vindt van 22 t/m 25 mei plaats in het Városháza Park, dat aan de Károly körút vlakbij het Deák Ferenc tér ligt in het centrum van Pest. Meer informatie over openingstijden en voorverkoop kaartjes op: BudapestipalinkafesztivalFacebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije