• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Langste worst van Hongarije

aworst-aMaandag 6 december 2010 - Met een lengte van 205 meter is de worst die afgelopen zaterdag gemaakt werd in Tengelic tijdens het Worst- en Glühweinfestival de langste worst ooit in Hongarije. Dit festival werd voor de vijfde keer gehouden en is een wat kleinere versie van het Worstenfestival in Békéscsaba. Ook hier in Tengelic wordt in een sporthal door verschillende teams gestreden om wie er de beste worst kan maken.

Het worstenvullers-team was eerst nog van plan om een worst van 150 meter lang te maken om zo het record van de 133.5 meter lange worst uit 2004 in Sándorfalva te verbeteren Maar uiteindelijk besloot het twaalf man sterke team verder door te gaan met vullen en kwamen ze op 205 meter uit. In twee grote mengbekkens werd 165 kilo varkensvlees van een in de vroege ochtend geslacht varken gemengd met ongeveer 4 kilo zout, 4 kilo paprikapoeder en 4 ons peper. Of er darmen aan elkaar geknoopt zijn om de worst te maken werd niet vermeld dus blijft de vraag staan of de worst eigenlijk niet uit meerdere korte worsten bestond. Want heeft een varken echt een dunne darm van 205 meter?

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije