• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

'Wijngeluk in Tokaj', wijnblog Hongarije

akatiDonderdag 9 december 2010 - Kati Bujdosó is geboren en getogen in Nederland uit Hongaarse ouders. Sinds een jaar of vier woont ze in Hongarije en wel in haar lievelingsstad, Boedapest. Omdat ze erg van wijn houdt, ze was onder meer lid van de Brabantse Wijnsocieteit, begon ze een wijnblog over Hongaarse wijnen. Wijnmakers, druiven, de regio's, winkelprijzen, geur, smaak, parameters en suikergehaltes; alle facetten van Hongaarse wijn worden behandeld. Een groot deel van de wijnmakers bezoekt ze met openbaar vervoer, zo trekt ze het liefst door haar Hongaarse wijnland.

Op Hongarije Vandaag zullen we met regelmaat een verwijzing maken naar Kati's blog. Dit keer als eerste naar István Szepsy, de leermeester en 'vader' voor vele wijnmakers in Tokaj.

aSZEPSY3Wijngeluk in Tokaj (3): István Szepsy

Ook een wijnmaker is maar een mens, zelfs als hij als een icoon wordt beschouwd en István Szepsy heet. Maar toch..., door dé wijnmaker van Hongarije opgehaald te worden in Tarcal omdat het 'met het openbaar vervoer zo lastig is om in Mád te komen' voelt stiekem wel als een grote eer. We mogen zomaar aansluiten bij een vijfkoppig gezelschap, dat maanden geleden geboekt had bij Szepsy. Tel daarbij op dat de wijnmaker toch heel gewoon is gebleven, en last but not least, dat zijn wijnen één en al feest zijn..., dan is er nog maar één conclusie mogelijk: alleen al voor István Szepsy is het de moeite waard om naar Tokaj te reizen.

>>>> Lees meer...

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije